Vytautas Magnus Üniversitesi “English Foundation / İngilizce Hazırlık programı” bir lisans veya master programına katılmak isteyen ancak bunun için öncelikle akademik İngilizce yeterliliğini geliştirmesi gereken öğrenciler için tasarlanmış olan, 1 akademik yıl süren genel İngilizce eğitim programıdır. Öğrenciler, başlangıç bir İngilizce seviyesinden akademik İngilizce seviyesine kadar gerekli olan tüm İngilizce dil becerilerini yoğunlaştırılmış hazırlık programı sayesinde edinirler. Yıl sonunda ise, üniversite tarafından hazırlanmış olan ve alınan derslere paralel soruları içeren; gramer dinleme, konuşma, yazma kısımlarıyla kazanılmış tüm becerileri ölçmeyi amaçlayan CEFR (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) sınavı ile değerlendirilmeye alınacak, sınav sonrasında öğrenci İngilizce dil yeterliliğini belirten, uluslararası olarak onaylanmış bir sertifika alacaktır. Hazırlık eğitimini yeterli seviyede tamamlayan öğrenciler, istediği üniversite için gerekli sınav ve mülakatların ardından lisans ya da yüksek lisans programlarına geçiş yapabilecektir. Hazırlık yılı eğitimi, Türkiye’de lisans eğitimine devam edecek olan öğrenciler için de fırsat sunmakta, Türkiye’de alması gereken hazırlık eğitimini Vytatutas Magnus Üniversitesi’nde aldıktan sonra Türkiye’deki lisans eğitimine geçiş olanağı sunabilmektedir. Öğrenciler, ana dili İngilizce olan üniversitenin İngilizce eğitim personelleri tarafından, Avrupa standartları müfredatına uygun ve diğer ülkelerden gelen yabancı öğrencilerden oluşan karma sınıflarda eğitim alırlar. Bunun akabinde program içeriği İngilizce dil eğitiminin yanında oryantasyon, sosyal ve kültürel etkinlikler ayrıca gezilerle de zenginleştirilmiş olup öğrenciler için interaktif bir dil öğrenme programı şeklinde tasarlanmıştır.
Vytautas Magnus Üniversitesi’ni (VMU) farklı kılan, çalışmaları, bilimsel araştırmaları ve akademik topluluk yaşamını organize etmeye yönelik vizyoner yaklaşımıdır. 1989’da VMU’nun kurulmasından beri Üniversite eğitim anlayışını; akademik gelenek, yenilik ve yaratıcılığın teknoloji ve endüstri ile bağlantılı olduğunu gösteren, ancak hümanist değerlere odaklanmayı asla kaybetmeyen bir eğitim üzerine kurmuştur. VMU, dünya çapında birçok üniversite ve bilim insanıyla birlikte çalışmakta, öğrenci değişimleri gerçekleştirmekte ve çalışma ve araştırma sistemini projelerle geliştirmektedir. Sürekli olarak uluslararası ağlar ve kültürlerarası diyaloglar geliştiren, uluslararası bilimsel, akademik ve sosyal projelere katılan, öğretim görevlisi ve öğrenci hareketliliğini teşvik eden, 100’e yakın proje yürüten uluslararası bir kurumdur.
VMU, uluslararası öğrencilere karşı siyasi, ideolojik ve ekonomik çıkarların getirdiği kısıtlamalardan kaçınır, herkese saygı ve takdirle yaklaşır ve İngilizce dilde programlara katılma fırsatı sunar. Eşsiz bir atmosferde, canlı bir yaratıcı çalışma ortamında ve ilham verici öğrenciler ve akademisyenlerden oluşan bir toplulukta yaşamı şekillendiren deneyimlerin yer aldığı bir üniversiteyi keşfedin
Vytautas Magnus Üniversitesi İngilizce hazırlık yılı eğitimi 1. Dönem 16 hafta, 2. Dönem 16 hafta olacak şekilde ve haftada 20 saat olarak planlanmıştır. Üniversite akademik takvimi ülkedeki resmi tatillere göre düzenlenir. Kesin tarihler üniversite tarafından akademik takvimle duyurulacaktır. İngilizce hazırlık yılı boyunca derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Eğitimin başlamasını takip eden ilk haftadan itibaren öğrenciler, başlangıç bir İngilizce seviyesinden akademik İngilizce seviyesine kadar gerekli olan tüm İngilizce dil becerilerini yoğunlaştırılmış hazırlık programı sayesinde edinirler. Yıl sonunda ise, üniversite tarafından hazırlanmış olan ve alınan derslere paralel soruları içeren, kazanılmış tüm dil becerileri ölçmeyi amaçlayan CEFR (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) sınavı ile değerlendirilmeye alınırlar. Program sonunda öğrencilere girmiş olduğu sınavlar sonucunda seviyelerini gösteren bir CEFR sertifikası verilir. Hazırlık eğitiminin sonunda aynı veya farklı üniversitede lisans ya da yüksek lisans programlarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt ve evrak süreçleri tarafımızca yürütülür. Akademik ve sosyal destek öğrencinin eğitim hayatı boyunca devam eder.
Ulaşım 1. Dönemim başlayacağı hafta sonu gidiş olarak planlanır. Litvanya havaalanına varıldıktan sonra öğrenciye yerleşeceği yurda kadar taksi veya minibüslere eşlik edilmektedir. 1. dönem sonunda semester tatili için Türkiye’ye dönüş biletleri de tarafımızca karşılanmaktadır. Uçuş öncesi gerekli bütün bilgilendirmeler ( valiz hazırlama, öğrencinin yanına alacağı eşyalar vb. ) tarafımızca detaylı bir şekilde öğrenciye aktarılacaktır. Öğrencinin kendisine belirtilen uçuş saatinden en az 2 saat önce İstanbul Havalimanında hazır bulunması yeterlidir. Uçuş ve yurda ulaşım planlaması ve organizasyonu ile ilgili her türlü sorumluluk tarafımıza aittir. Litvanya’ya varıldıktan sonra öğrenciler için bir şehir ve üniversite oryantasyon programı düzenlenecektir. Bu kapsamda program koordinatörü ya da öğrenci temsilcisi öğrencilerin Kaunas’da yaşamsal giderleri ile ilgili çeşitli market tanıtımları, ulaşım bilgileri, sim kart organizasyonu, şehir tanıtımı gibi faaliyetlerin olduğu bir oryantasyon günü düzenleyecektir
Eğitim öğretim süresince öğrenci Vytautas Magnus Üniversitesi’nin kendi yurdunda konaklama yapar. Sovyet dönemi oteli “Baltija”, yenilenmesinden sonra VMU öğrencilerinin yurduna dönüştürülmüş ve Litvanya’daki en modern öğrenci yurtlarından biri olarak kabul edilen şehir merkezine (Vytauto pr. 71, Kaunas) ve üniversiteye yakın olan VMU 2 No’lu BALTIJA yurdunda konaklamaktadır. Dokuz katlı binadan, yurdun üst katlarından görülen Kaunas panoramasının harika manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.
Yurt, Kaunas – Vytauto pr’deki merkezi caddelerden birinin yanında yer almaktadır. Buradan tren ve otobüs istasyonlarına kolayca ulaşabilir, Kaunas şehir merkezine veya Old Town’a gidebilir, Baltık bölgesindeki en büyük çok işlevli arena „Žalgirio arena“ya ulaşabilirsiniz. Ayrıca yurt, VMU Kampüs binasına bitişik olduğundan, dersler yürüyerek ulaşılabilecek kadar yakın yapılmaktadır.
Yurt farklı tipte oda yapılarına sahiptir:
Yurdun ortak alanları:
Her katta sakinlerin kendi yemeklerini hazırlamaları için iki mutfak bulunmaktadır. Ayrıca yurt binası içerisinde okuma ve ders çalışma odaları, self servis çamaşır yıkama ve kurutma odası, lobi, Tv odası, eğlence odası ve masa tenisi ve sigara içme odası yer almaktadır.
Vize başvuru süreci ile ilgili izlenecek yol tarafımız rehberliğince yürütülecek ve gerekli evrakları içeren bir bilgilendirme paketi öğrenciye verilecektir. Öğrencilerin Litvanya’ya giderken alacak oldukları vize; D tipi Ulusal vizedir. Vize başvuru evrakları hazırlama sürecinde öğrenciden istenen evrakların yanında danışmanlık hizmetimiz tarafından ve Vytautas Magnus Üniversitesi’nin de hazırlayacağı belgeler bulunmaktadır. Başvuru ile ilgili olarak tüm belgeler tarafımızca kontrol edilir ancak öğrencinin vize başvuru merkezlerine gidip başvuruyu şahsi olarak gerçekleştirmesi gerekmektedir. Vize başvuru sonrasında öğrencinin pasaportu ilgili kargo şirketiyle öğrenciye teslim edilmektedir. Vize başvurusu VFS vize başvuru merkezinin Türkiye içinde bulunan herhangi bir şubesine randevu zorunluluğu olmadan yapılabilmektedir.
Nish Education olarak deneyimli eğitmen ve danışman kadromuzla eğitim serüveninde doğru adımları kolay atmanıza yardımcı olmaktayız.
@NishEducation2022