Popüler bölümler

Ekonomi

Süre

2 yıl

Ücret

2050 EUR

Son Başvuru Tarihi

Temmuz

Başlangıç Tarihi

Eylül

Süresi

Tam Zamanlı

Dil

İngilizce

Ülke

Letonya

Şehir

Riga

Üniversite

Riga Teknik Üniversitesi

Program Bilgisi

Ekonomi Yüksek Lisans eğitim programının amacı, öğrencilere yüksek lisans düzeyinde eğitim ve akademik eğitim için ulusal standartlara uygun derinlemesine teorik bilgi sağlamak ve aynı zamanda ekonomik süreçlerin analistleri için gerekli araştırma becerilerini geliştirmek, günümüzün devamlı olarak değişen ekonomisinde ekonomik sorunları çözmek ve kararlar alabilmektir. Ekonomik, sektörel, bölgesel düzeylerin yanı sıra işletmeler ve hane halkları düzeyinde çözümler bulmak için gerekli becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Lisansüstü öğrenciler, mikro ve makro ekonomi, ekonometri, çevre ekonomisi ve pazarlama ile ilgili karmaşık ekonomik sorunları ele almak için bilgi ve becerileri uygulamada uygulayabilirler.

Kariyer seçenekleri
Programa dahil edilen derslerle, bilgi, beceri ve yeterlilikleri araştırma yapmalarına, yerel ve uluslararası devlet kurumlarının ve özel sektör şirketlerinin ekonomik gerçeklerini analiz etmelerine ve eleştirel olarak değerlendirmelerine olanak tanıyan sosyal açıdan sorumlu ve yüksek nitelikli uzmanların eğitilmesine ve eğitilmesine olanak tanır.
-Bilgi, beceri ve yetkinlikleri araştırma yapmalarına olanak tanıyan nitelikli uzmanlar,
-Yerel ve uluslararası devlet kurumlarının ekonomik gerçeklerini analiz etmek ve eleştirel olarak değerlendirmesi beklenen özel sektör şirketleri.
– Program size doktora programlarında çalışmalara devam etme fırsatı da sunmaktadır.

Kabul Şartları

1. İktisat, Ekonomi, Yönetim Bilimleri veya karşılaştırılabilir bir eğitimde Sosyal Bilimler Lisans Derecesi gerekir. Eğitim belgelerinin ve diğer tüm belgelerin İngilizce tercümelerinin onaylatılması gerekir.

2. İngilizce ana diliniz değilse, tüm uluslararası öğrencilerin İngilizce dil bilgisine dair bir kanıt sunmaları beklenir. Eğer İngilizce yeterliliğiniz yoksa veya aşağıdaki sınavların herhangi birine ait minimum olarak belirtilmiş puanlardan birine sahip değilseniz *hazırlık programlarına* göz atabiliriniz : IELTS minimum overall grade of 5.5
TOEFL iBT minimum 61
TOFEL paper-based minimum 530
TOEIC minimum 780
Cambridge exam FCE
Pearson PTE minimum 47

Programlar hakkında bilgi almak için formu doldurabilirsiniz

Nish Education logo

NISH Education

Nish Education olarak deneyimli eğitmen ve danışman kadromuzla eğitim serüveninde doğru adımları kolay atmanıza yardımcı olmaktayız.

İletişim

@NishEducation2022